overlijden Dion Lefebvre

Met droefheid vernamen wij het overlijden van Dion Lefebvre. Dion was jarenlang eigenaar van dravers en gewezen voorzitter van het syndicaat van eigenaars drafsport. Dion werd 82 jaar oud en is overleden in het AZ Groeninge in Kortrijk. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 19 augustus om 11u in de St Amanduskerk in Otegem.

Rik Depuydt en Nico Van Riet naar WK en EK

Het is het weekend van het WK voor drivers en EK voor amateurs. Ons land zal daarin vertegenwoordigd worden door Rik Depuydt en Nico Van Riet. Rik Depuydt mag dus het vliegtuig op richting Canada waar de drivers op 5 verschillende renbanen actief zullen zijn en dat verdeeld over 22 koersen. Rik dankt zijn ticket doordat de Nederlander Rik Ebbinge forfait geeft omwille van de kwalificaties voor de Nederlandse Derby.

Lees meer: Rik Depuydt en Nico Van Riet naar WK en EK

Bold Eagle makkelijk naar de zege

Hij kwam, hij zag, hij overwon: Bold Eagle. De Franse crack maakte er in Mons een echte gezondheidswandeling van. Toen hij het kopwerk in handen nam, nam niemand het initiatief om hem aan te vallen of onder druk te zetten. Nivard controleerde de hele koers en reed het tempo dat hij wou, zonder iets in de weg te worden gelegd.

Lees meer: Bold Eagle makkelijk naar de zege

Ru De L'Airou is de beste grasbaner

Op de grasbaan van Oostende werd de Grote Prijs Stad Oostende verreden. Ze waren met amper 7 maar het deelnemersveld was wel mooi. In een spannende eindstrijd was het de Franse stayer Ru De L'Airou die een sterke Diction Des Iles van de zege kon houden. Sven Hoste had de perfecte timing in zich en kon zo Jules Van Den Putte kloppen. Ru De L'Airou verdiende zo 5000 euro.

pisterecord Tongeren

De Zweedse merrie Dreamgirl Hornline heeft het pisterecord van Tongeren over 2150m wat scherper gesteld. Met Guido Laureys in de sulky liet de merrie 1.14.1 noteren. Dreamgirl Hornline is een dochter van Ready Cash en in eigendom van Non Stop Stable.

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook