extra koers in Waregem

Opgelet er wordt een extra koers toegevoegd aan het programma van 12/08 in Waregem: koers voor 3-4 jarige paarden tot 500 EUR - 2400m - autostart. Prijzengeld: 1200 EUR

Aubrion Du Gers maakt favorietenstatus waar

Aubrion Du Gers en Jos Verbeeck hebben de Grand Prix de Wallonie makkelijk gewonnen. Uza Josselyn was het snelste vertrekken en Verbeeck kon zich mooi in de rug zetten. Met  nog 1 ronde te gaan, zag Verbeeck dat er een aanval kwam en hij nam zelf het heft in handen door het gaspedaal van Aubrion Du Gers in te drukken en naar de koppositie te gaan.

Lees meer: Aubrion Du Gers maakt favorietenstatus waar

Argentijnse legende wereldkampioen in België

De Belgian Amateur Club zorgde opnieuw voor een goede ontvangst van de internationale gasten en liet hen het historische Ieper zien. Met de gedenking van WO I (100-jaar geleden) in gedachten, een zeer goede keuze. Bij het horen van de Last Post werd alvast iedereen heel stil. Het was dus een rustige en mooie aanloop naar het echte werk: de koersen voor het wereldkampioenschap.

Lees meer: Argentijnse legende wereldkampioen in België

Trombone in nieuw baanrecord

De Deense draver Trombone heeft in Oostende een nieuw baanrecord gevestigd. Het paard van Kenneth De Poorter controleerde met Francis Neirinck de koers en won heel makkelijk in 1.16.5 over 2450m. De Buvetier D'Anou zoon bewees hiermee nog maar eens dat, indien hij braaf blijft, één van de betere dravers van België is.

geen Bold Eagle in Mons

Bold Eagle zal dan toch zijn titel niet verdedigen in de Grand Prix de Wallonie in Mons. Bold Eagle kampte met een lichte blessure tijdens zijn laatste koers en er werd beslist om hem te laten infiltreren. Bold Eagle zal maar aan 80% van zijn kunnen zitten en dus lopen ze liever geen risico en geven ze hem de nodige rust. In Frankrijk keken ze uit naar het duel met Aubrian Du Gers maar ze zullen dus nog even op hun honger blijven zitten.

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook