Balando wint 94ste Grote Winterprijs

Balando en Nico D'haenens hebben de 94ste Grote Winterprijs op Mardi Gras in Kuurne gewonnen. De draver van Alfons Vanberghen (die trouwens voor het eerst deze GP kon winnen!) vloerde in een zinderende laatste rechte lijn Gosip Sidney met Marc Huygens. Gerard Vergaerde zorgde met Goods of Norway voor een snel begin zodat het 2de startvak had moeite had om de eerste bij te benen.

Enkel Vinochka en Jos Verbeeck waren magistraal weg vanop 25m maar ze bekochten dit in de laatste 500m. Marc Huygens leek op weg naar de zege maar Balando kwam als een echte duivel uit een doosje richting Gosip Sidney en vloerde hem in de laatste 100m. Ru De L'Airou eindigde knap als 3de.

In de Prijs van Brussel ging de zege voor de 2de keer naar de Nederlandse draver Bullseye van Ecurie Monjoi. Met Rik Depuydt in de sulky stond er geen maat op deze Love You-zoon. Ecurie Monjoi zag overigens ook nog eens Fibonacci voor zijn kleuren winnen. Met Jules Jr Van Den Putte in de sulky werd de 4de zege uit de laatste 5 starts binnen gehaald. Jules Jr won er trouwens 2 op deze dag. Bij de Franse dravers won hij met Amour Chouan van Alex Groeninck. Rik Depuydt dubbelde dan weer dankzij Aquito Des Jupilles in de afsluiter.

Ex-Europees kampioen der leerlingen, Joeri De Laender, wist ook 2x bloemen te scoren voor zijn vriendin. Eerst won hij met Garou D'Olne (2de zege op rij!) voor Stal GVK, later deed hij dat nog eens over met zijn eigen Bering Du Goutier. Bering zette trouwens een one-horse-show op door weg te lopen van het peloton tijdens de koers. Het deed denken aan de zege van Joeri tijdens het EK in Spanje.

Kristof Depuydt scoorde een hattrick. Hij won de eerste 2 koersen van de namiddag met Giant Du Camarde van Sea Coast en Vélin du Roc van Ecurie Willy & Willy. Zijn derde zege kwam ook tot stand voor eigenaar Willy & Willy. Abricot de L'Haut maakte het af in een mooie eindsprint.

Ook de vorm van Jo Corbanie blijft aanhouden. Met de Frans gefokte Bellino Verderie won hij voor Marc Bruyneel.

De montékoers, de Prijs der Vlaanderen, was een prooi voor de Franse montéspecialisten. Jullien Raffestin won met Sydney Du Rib makkelijk de koers voor de Franse nieuwkomer Safari Dream die met Yentl Heirbrandt op stap was. Topfavoriet Buzzi Sild werd uiteindelijk 3de voor Varouzo du Godrel en Charge Vivant.

Alle koersen zijn te bekijken via ons knop VIDEO'S bovenaan de pagina.

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook