Belangrijke mededeling Waregem Draaft

Waregem Draaft heeft nog een belangrijke mededeling aan alle drafsportbeoefenaars en -liefhebbers voor het nieuwe seizoen 2017.

 

Toegang voor vrachtwagens en trailers is via de Felix Verhaeghestraat (zoals vroeger). Er is voldoende parking ter beschikking op de hippodroom. Het BLOSO centrum is op wedstrijddagen niet toegankelijk voor dravers.

Wat de verhuur van stallen betreft, zijn er momenteel geen dagboxen beschikbaar. Er worden wel stallen voorzien om de paarden te laten urineren. Na het seizoen worden een 90-tal nieuwe stallen gebouwd op de site Deraedt, dus het gebrek aan stallen is een tijdelijk probleem. Dopingcontrole zal plaats vinden in de vroegere dopingboxen.

Er is een boorput geboord en voorzien van pomp en de nodige darmen zodat er voldoende zuiver water aanwezig is om dravers te laten drinken, te verfrissen en/of te douchen.

De drafpiste is genivelleerd en gedeeltelijk voorzien van een nieuwe toplaag. We zijn ervan overtuigd dat de baan zich in goede staat zal bevinden.

We gaan de koersen iets vroeger laten beginnen dan vroeger, namelijk om 14h zal de eerste koers starten. De kwalificatie gaat daar na de 6de

 ren met een mogelijke herkansing na de laatste ren. Indien er een koers voor Minitrotters is, dan gaat deze door na de 7de ren. Er is op elke koersdag ook de kans om deel te nemen aan twee proefkoersen, één over 1800 meter en één over 2300 meter. Deze gaan door om 13h en 13h30. Inschrijven dient te gebeuren in het secretariaat mits betaling van 5 € per paard. Voor deelname is kwalificatie geen vereiste, maar het paard moet in het bezit zijn van het paspoort. Draven van paarden kan tot 12h45, maar niet meer tussen en na de (proef)koersen.

Iedere koersdag is er mogelijkheid tot een menu aan 40€ (2 hapjes, hoofdgerecht en dessert, excl. dranken), VIP-menu aan 80€ (menu, incl. champagne, wijnen en koffie) en kindermenu klaargemaakt door sterrenchef David Selen. Daarnaast zijn er bij Guido Verkindere snacks beschikbaar.

Er is nog een aandachtspunt: door de steeds aanhoudende bouwwerken op en naast de hippodroom is het onmogelijk geworden om voor publiek, eigenaars, trainers, drivers en jockeys parking te voorzien op de hippodroom. We raden aan om te parkeren onder de bibliotheek (op 150 m van de ingang in de Holstraat aan het Beaulieu Management Center (0,5€/h) of de parking aan het jeugdcentrum (op 350m van de ingang aan het Beaulieu Management Center (gratis). Gelieve de richtlijnen van de parkingwachters te volgen. Krijgen wel toegang tot de parking met ingang aan het Beaulieu Management Center: houders van een Golden en Silver card, en personen met een handicapkaart.

 

Na de eerste twee meetings gaan we dit evalueren.

Dank voor uw begrip,

Waregem Draaft

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook