Kazan Vrijthout en Jerry Mom winnen omstreden Darby

Darby-day voor de 3 en 4-jarigen die in ons land geboren zijn en dan valt er geld te rapen voor de jaargangstoppers. De 2 finales waren op het eerste zicht vrij open met enkel bij de 4-jarigen een grote favoriet in de vorm van Jerry Mom die na zijn laatste koers van eigenaar en trainer veranderde. Bij de 3-jarigen waren er enkele favorieten.

Kosar E was met Guido Laureys als snelste weg en maakte het tempo. Kaela Vrijthout kwam al snel aanvallen en nam plaats naast de leider. In de rug van Kosar E zat Kazan Vrijthout met daarachter Key Mom en Klassic McQueen. Richting laatste bocht kwam er vrijheid voor Kazan Vrijthout en die ging samen met Key Mom de laatste rechte lijn in. Kazan Vrijthout was echter de sterkste en won heel knap voor de kleuren van Els Buyl. De laatste rechte lijn van de 3de aankomende, Kalita Vrijthout, mocht er ook best wezen en dus waren er 2 Vrijthout-dravers in de top 3.De Nederlander Jeroen Engwerda won vorig jaar als trainer met Iron Vivant de Darby der 4-jarigen en nu doet hij het bij de 3-jarigen met Kazan Vrijthout. Kazan is trouwens een product van de Zweedse hengst From Above uit de Nederlandse merrie Yael Boko.

Bij de 4-jarigen was het dus uitkijken naar Jerry Mom. De winnaar van vorig jaar ruilde onlangs de stallen van Roussel/Allaire naar die van JPB Building Sea-Coast en trainer Kristof Depuydt. Het was echter Jody Mom die met Jos Verbeeck het tempo bepaalde en er hard tegenaan ging. Richting laatste bocht kwam Joy Rider de YH met Gerard Vergaerde opzetten en ook Jerry Mom werd wakker geschud maar moest nog 6-7 lengten toerijden. Joy Rider de YH had een fantastische reeks van 7 overwinningen achter zijn naam en was van plan daar een 8ste  aan toe te voegen en dat leek te gaan lukken ook. Gerard Vergaerde had voldoende voorsprong en liet zijn Joy Rider de YH naar een prachtige zege lopen voor Jerry Mom en een sterk aankomende Jack LJ. Toen klonk echter het sein dat er onderzoek was voor de eerste 2 aankomenden. Nadat de commissarissen lange tijd de beelden bekeken, kwam er een verdict: Joy Rider de YH werd uitgesloten voor meer dan 15 onregelmatige drafgangen tijdens het parcours, Jerry Mom bleef in de uitslag behouden, een beslissing die op weinig begrip kon rekenen bij het aanwezige publiek. Jerry Mom won dus voor het 2de jaar op rij de Darby, werd als overwinnaar gehuldigd en Kristof Depuydt vierde zo zijn eerste Darby-zege. Jack LJ werd een hele mooie  2de, Juliette D'Erpion en Hanna Huygens mochten mee het podium op. Jerry Mom is een zoon van Ready Cash uit de Italiaanse Graziella.

DARBY DER 3-JARIGEN - 30 000 EUR - 2300m
1. Kazan Vrijthout - Jeroen Engwerda - 1.15.5
2. Key Mom - Nicolas Roussel - 1.15.5
3. Kalita Vrijthout - Rik Depuydt - 1.15.7
4. Klassic McQueen - Hanna Huygens - 1.15.8
5. Kosar E - Guido Laureys - 1.16.3

DARBY DER 4-JARIGEN - 40 000 EUR - 2300m

1. Jerry Mom - Kristof Depuydt - 1.14.0
2. Jack LJ - Rik Depuydt - 1.14.1
3. Juliette D'Erpion - Hanna Huygens - 1.14.2
4. Jackpot Vrijthout - Jo Corbanie - 1.14.4
5. Jody Mom - Jos Verbeeck - 1.14.9

 

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook