Argentijnse legende wereldkampioen in België

De Belgian Amateur Club zorgde opnieuw voor een goede ontvangst van de internationale gasten en liet hen het historische Ieper zien. Met de gedenking van WO I (100-jaar geleden) in gedachten, een zeer goede keuze. Bij het horen van de Last Post werd alvast iedereen heel stil. Het was dus een rustige en mooie aanloop naar het echte werk: de koersen voor het wereldkampioenschap.

 

Nieuw Zeeland begon alvast goed aan het tornooi. Cheree Wigg toonde haar talent en won makkelijk met Jackman de opener. De Argentijn Leonardo Agusti werd 2de voor de Nederlandse Samantha Stolker. In de 2de ren was er een prachtige tweestrijd tussen Nederland en Duitsland. Uiteindelijk haalde de Duitse Sinan Baruffolo het van Samantha Stolker. De Australiër John Cremin werd nog knap 3de met Elite Buitenzorg. Het jonge Noorse talent Einar Nedrebo won de afsluiter in Tongeren en kon zo de leiding opeisen in het klassement. Alles lag heel dicht bij elkaar want ook de Fin Juha Pekka Ahonen en de Australiër John Cremin (3de) pakten punten. De Nederlandse Samantha Stolker stond na dag 1 2de gevolgd door Argentinië en Australië.

Op de 2de en laatste dag werd er gekozen voor Waregem, voor velen een eerste maal dat ze rechtsom moesten koersen. De Duitse Sinan Baruffolo kende dit uiteraard wel al van in Gelsenkirchen en won meteen de koers en stootte zo door naar de 2de plaats in de tussenstand.Piet Van Pollaert werd hier 2de voor de Noor Einar Nedrebo. In de 5de manche van het WK was Argentinië topfavoriet met Drakkar D'Yvetot en Leonardo Agusti maakte die rol ook waar. De Argentijn nam zijn laatste kans om wereldkampioen te worden met beide handen en ging als leider toekijken (hij moest niet rijden in de laatste koers) welke concurrent hem nog kon verdringen van de eerste plaats. Nederland en Duitsland waren in die laatste manche favoriet maar Sinan Baruffolo zag haar droom al bij de start in rook opgaan. Haar paard ging in galop en werd uitgesloten. Er werd vrij aanvallend gereden en aan de overzijde van de baan zag het er vrij goed uit voor Nederland. Richting laatste bocht werd duidelijk dat Cyloo D'Erpion moe werd en dus zag Finland plots een kans op een zege. Cricket Ball en John Cremin volgden in de rug en in de laatste rechte lijn maakte Cricket Ball het af met John Cremin. Nederland werd nog 3de en daardoor was er spanning troef want op de eerste plaats in de eindstand stonden plots Argentinië, Australië en Nederland met 24 punten!

Er werd dan gekeken naar de beste plaatsen en zo werd duidelijk dat Argentinië wereldkampioen was doordat Leonardo Agusti 1x won en 1x 2de werd en dat was net beter dan John Cremin (1x 1ste en 2x 3de) en Samantha Stolker (1x 2de en 2x 3de). Leonardo Agusti is trouwens geen nobele onbekende in Zuid-Amerika. Zijn bijnaam is "De Legende" en hij won maar liefst 1300 koersen.

EINDSTAND

1. Leonardo Agusti (ARG) - 24 ptn
2. John Cremin (AUS) - 24 ptn
3. Samantha Stolker (NLD) - 24 ptn
4. Einar Nedrebo (NOR) - 21 ptn
5. Juha-Pekka Ahonen (FIN) - 21 ptn
6. Sinan Baruffolo (GER) - 20 ptn
7. Cheree Wigg (NZL) - 18 ptn
8. Piet Van Pollaert (BEL) - 15 ptn
93 Dan-Ake Olsson (SWE) - 14 ptn
10. Konstantin Puchkov (RUS) - 13 ptn
11. Karl Gruber (AUT) - 12 ptn
12. Dein Spriggs (USA) - 11 ptn

 

VIDEO WTV

https://www.focus-wtv.be/sport/wk-amateurdrivers-op-waregemse-hippodroom

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook