Aubrion Du Gers maakt favorietenstatus waar

Aubrion Du Gers en Jos Verbeeck hebben de Grand Prix de Wallonie makkelijk gewonnen. Uza Josselyn was het snelste vertrekken en Verbeeck kon zich mooi in de rug zetten. Met  nog 1 ronde te gaan, zag Verbeeck dat er een aanval kwam en hij nam zelf het heft in handen door het gaspedaal van Aubrion Du Gers in te drukken en naar de koppositie te gaan.

Verbeeck controleerde en kwam nooit in de problemen. Billie De Montfort kwam nog sterk terug aan de binnenzijde en klopte nipt Ultimate Du Rib en Gert Sucaet. Piet Van Pollaert werd 4de met Truman Dairpet en Christophe De Groote 5de met Ustang Ludois. 3 Belgisch getrainde paarden in de top 5 dus en dat door 2 jonge trainers: Christophe De Groote en Piet Van Pollaert!

De Nederlandse kampioen Rick Ebbinge had ook een mooie dag in Mons. Niet alleen werd hij 2de in de Grand Prix de Wallonie,  hij won ook 2x en dat dankzij Unar Bi (eigenaar Pascal Vanderrasieren) en Kees Bokma. Eigenaar Pascal Vanderrasieren zag ook nog eens zijn Gosip Sidney zegevieren in een sterke 1.13.9 over 2875m bandenstart. Vivo Per Lei en Jerry Mom kwamen net te kort. En ook de zeer goede Lover Boy liet met Marc De Soete zijn talenten aanschouwen. Lover Boy klopte trainingsgenoot Kartoon die 25m voorgift moest geven. Beide paarden zijn topfavoriet voor de Belgian Darby finales in september. 

Ook de koers voor Franse paarden tot 28 000 EUR was heel spannend. Net op de finish kon Dries Devolder met Bogden nog Catsous (Rik Depuydt) remonteren. Bogden kon zo voor de 3de keer winnen uit de laatste 5 starts. Gerard Vergaerde pikt ook meestal een koers mee op een grote dag en dat was nu niet anders. Met de Franse import Ideal Pont Vautier van Stefaan Deglas won hij op fraaie manier. In de afsluiter won Jean Ernotte de dubbele sulky koers met Jana De Brucom. Hij was een fractie sneller dan Jada Vrijthout en Jules Jr Van Den Putte.

Bij de minitrotters mocht Gilles D'haenens zijn eerste zege binnen halen. Met zijn pony Lovemientje liep hij de hele koers op kop en maakte het heel mooi af. De familie Bizoux kon de 2de plaats nog mee naar huis nemen dankzij zoon Loris en zijn Angdalas Rocky. Cassiopeia Dar en Nathan Rammant werden nog 3de, Galateo en Lucka Stael 4de.

Grand Prix de Wallonie
150.000 € - 2300 m - Autostart
FFA

1. Aubrion du Gers Joseph Verbeeck 1:11,3 15
2. Billie de Montfort Rick Ebbinge 1:11,6 100
3. Ultimate du Rib Gert Sucaet 1:11,7 250
4. Truman Dairpet Piet van Pollaert 1:11,9 660
5. Ustang Ludois Christophe de Groote 1:12,0 570
6. Barrio Josselyn Damien Bonne 1:12,3 420
7. Tiger Danover Julien Travers 1:13,0 400
  Uza Josselyn Alexandre Abrivard d.r. 30
-NS- Amiral Sacha      

Aubrion du Gers - 8j. W. v. Memphis du Rib a.d. J´Arrive du Gers v. Baccarat du Pont

koers Lover Boy vs Kartoon

koers Ideal Pont Vautier

koers Unar Bi

koers Kees Bokma

koers Gosip Sidney

koers Bogden

koers Jana De Brucom

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook