Captain Sparrow wint op Waregem Koerse

Captain Sparrow en Gabriele Gellormini hebben hun favorietenstatus op Waregem Koerse waargemaakt. De Ready Cash zoon van Stal Markhove en trainer Luc Roelens wonnen na een spannend duel met Unero Montaval in een nieuw baanrecord van 1.13.4 over 2375m bandenstart. Ustang Ludois mocht met Christophe De Groote het podium vervolledigen.

 

In de amateurkoers was het topfavoriet Joy Rider de YH die met Piet Van Pollaert zijn 10de zege op rij mocht vieren. De topdraver van Yolande Van den Eynde en trainer Filip Ghekiere vocht een beklijvend duel uit met Proud of my Face (Béatrice Demoulin) maar was uiteindelijk te sterk.

In de Jean Bouckaert, het sprintersnummer voor de dravers, was er fotofinish nodig om de winnaar aan te duiden. Crack Summerland en Jules Jr Van den Putte controleerden de gehele koers en leken het te gaan halen maar Vanity Luis en Francis Neirinck waren uiteindelijk net een heel klein neusje sterker. De Italiaanse import is nog maar 4 jaar oud en liet al hele mooie dingen zien in Italië en Frankrijk.

De afsluiter bracht ook een thriller van formaat met zich mee. Invit Keller DH leek met Rik Depuydt, eerder die dag nog winnaar in La Capelle met Dur D'Oreye van Reginald Roten, op weg naar de zege maar kreeg nog in een zinderende laatste rechte lijn af te rekenen met Gunther Loix en Joepie Slipper. Laatstgenoemde kwam echter net te laat om Invit Keller van zijn 7de zege op rij te houden.

GROTE PRIJS STAD WAREGEM - Groupe II - 60 000 EUR - 2350m

1. Captain Sparrow (FRA) +25m - Gabriele Gelormini - 1.13.4
2. Unero Monteval (FRA) +25m - Joseph Verbeeck - 1.13.5
3. Ustang Ludois (FRA) +25m - Christophe De Groote - 1.13.7
4. Dream Du Chatault (FRA) - Geert Lannoo - 1.15.1
5. Eugenito Du Noyer (FRA) - Nico D'haenens - 1.15.1
6. Voeland (FRA) +25m - Stefaan Stevens - 1.14.6

 

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook