Waregem sluit af in stijl

Waregem Draaft heeft er zijn 2de seizoen opzitten. Er werd afgesloten met een heel mooie Premium-meeting waar de finales van het Gaverbeek-criterium centraal stonden. De publieke opkomst was zeker niet min en de koersen waren heel sterk bezet. In de Diamanten afdeling ging de zege naar Crack Summerland.

De draver van de stal Rammant liet op Waregem Koerse al zijn sterke vorm zien en maakte het deze dag feilloos af. Jos Verbeeck mocht met Exclusive Lane mee op het podium samen met Uroy en Lieven Cannaert.

In de Bronzen divisie ging Invit Keller DH zoals verwacht met de zegepalm lopen. Met Rik Depuydt in de sulky werd de 8ste zege op rij behaald door deze Keller Lobell zoon. Il Mondo EV (Gunther Loix) en King's Road E (Jef Laureys) behaalden brons en zilver in deze klasse.

Ook in de Gouden afdeling stond er geen maat op een paard dat al lang niet meer geklopt werd. Gerard Vergaerde stuurde Joy Rider de YH naar zijn 11de opeenvolgende zege. De Bolets Aspirant-zoon is sinds eind januari niet meer geklopt en het ziet er naar uit dat het zo nog even zal blijven. Sesamo OM (Tom De Rijker) en Heinz Heino (Jos Verbeeck) konden enkel maar de schaduw van Vergaerde nog zien.

Tenslotte was er nog de Zilveren divisie. Daarin stond geen maat op de Nederlands gefokte Elano Di Quattro. Met Jo Corbanie in de sulky toonde de draver van Bjorn Damman dat hij in bloedvorm vertoeft. Jarrah Bolets en Licketyclick vochten nog een mooi duel uit voor het brons en dat was in het voordeel van eerstgenoemde.

Na de koers werden nog de drivers gehuldigd die het best presteerden gedurende het seizoen. Er werden leuke prijzen geschonken door Alliance, BTurfshop.com en DSM Trotting. Rik Depuydt ging met de eerste prijs gaan lopen voor good old Gerard Vergaerde en Marc Huygens.

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook