op 1 koersdag van het einde...

Op 1 koersdag van het einde ziet de tussenstand er bij de drivers plots helemaal anders uit. Reden daarvoor is dat de federatie de code der draverijen nu pas heeft aangepast. We zetten even alles op een rijtje: de titelrace was nooit spannender dan nu met 3 kandidaten: Rik Depuydt, Hanna Huygens en Jules Jr Van Den Putte.

Enkele maanden terug werd door verschillende personen aangekaart dat Hanna een voordeel heeft uit de dameskoersen die zij gewonnen heeft en waar Rik noch Jules aan mogen deelnemen. Ook het feit dat er amateurs en leerlingen in de klassementen staan, zou niet correct zijn omdat deze een apart kampioenschap hebben. Volgens het nieuwe reglement, in voege sinds 28/12/2016, tellen enkel de zeges mee uit jockey- en montékoersen. Alle zeges uit dames-, leerlingen-, en lad-jockey koersen tellen niet mee voor het algemeen klassement. Ergens is dit logisch maar het is toch heel laat op het jaar om dit nu nog toe te passen. De nieuwe stand is dus als volgt:

1. Rik Depuydt - 77 zeges
2. Jules Jr Van Den Putte - 76 zeges
3. Hanna Huygens - 73 zeges

Op de laatste koersdag op 29 december in Mons zal alles dus beslist worden en alle 3 hebben ze hun grootste troeven ingeschreven. Verlengt Rik zijn titel of vieren Jules Jr of Hanna hun allereerste titel bij de profs? 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook