snelle finales in Mons

In Mons werden zaterdag de finales gelopen van de koersen die voorbehouden zijn voor Frans gefokte dravers. De piste lag er perfect bij en het weer zat ook volledig mee, ideaal dus voor snelle en mooie koersen. Voor iedere winnaar lag er 9600 euro klaar en dus waren de velden volledig gevuld met heel intressante deelnemers die we deze zomer wellicht op de Franse banen zullen terugzien.

 

De eerste zege van de dag ging naar Clovis de Nappes van Karel Lavigne die in de finale voor hengsten en ruins tussen 5 en 7 jaar liep. De Prince Gede zoon won eerder sterk in Wolvega en bevestigde met een erg snelle laatste rechte dat hij uit het goede hout gesneden is. De snelle tijd van 1.13.6 over 2300m voorspeld heel veel goeds voor later. Clovis de Nappes staat in Nederland bij Jeroen Engwerda en werd gereden door Nederlands kampioen Rik Ebbinge. Rik Depuydt mocht mee op het podium dankzij Aquito De Jupilles en Yvan Teerlinck pakte het brons dankzij Bicetere.

De volgende finale voor deze categorie was voorbehouden voor merrie's. Bimba Quick kwam daar als eerste over de finish en herhaalde zo haar recente zege in Mons waar ze iedereen verbaasde. Na onderzoek werd de merrie van Ecurie Z echter uitgesloten wegens onregelmatig draven in de strafzone. Zo ging de zege naar Bavaria Du Moulin en Hanna Huygens. De Lilium Madrik dochter had, ondanks startnummer 8, een parcours aan de binnenzijde gekregen en kwam in de laatste rechte nog als een echte sneltrein richting de finish in een nieuw persoonlijk record van 1.14.3. Bavaria Du Moulin staat bij Filip Ghekiere en is in eigendom van BVBA Alvarinho. Jos Verbeeck werd zeer nipt 2de met Brune Kerdreux van Filip Sap en Luc Roelens betrad ook het podium dankzij Banana Peel.

Bij de 4-jarige hengsten en ruins was eigenaar/driver/trainer/fokker David Leroi aan het feest. Hij mikte met zijn Darius De Facque op deze koers en als het dan lukt, dan is het uiteraard groot feest. De Hulk Des Champs zoon verdubbelde meteen zijn winsom en zette zijn record scherper naar 1.15.7. Jo Corbanie werd knap 2de met Duo D'Orange en Gerard Vergaerde werd 3de dankzij Damocley De Bea van Yannick Desmet.

Bij de merrie's wist Geoffrey Lermusiaux Hanna Huygens van een 2de zege te houden. Met Deesse Terbeken van Ecurie Terbeken won hij in 1.16.1. Deesse Terbeken is een dochter van Ni Ho Ped D'Ombree en won voor de 2de keer op rij. Ze passeert zo de 20 000 euro aan winsom. Hanna Huygens werd dus 2de met Djena De Nappes, eigendom van Karel Lavigne die ook de eerste koers al kon winnen. Geert Lannoo tenslotte werd voor zijn vader Arsène mooi 3de met Hulk des Champs dochter Danika Des Forets die nog zeer groen is in haar carrière.

In de Trophee des 5 Ans kwamen er amper 5 vertrekkers aan de start en het was Inlove Vrijthout die heel de koers kon domineren (ondanks de 25m handicap) en het afmaken. De Love you zoon is dus opnieuw op de goede weg en lijkt klaar voor een goed voorjaar. 

Ook de topper Brillantissime kwam aan de start in Mons. Met Pierre Vercruysse in de sulky werd enkel de laatste rechte lijn voluit gegaan en hij won dan ook makkelijk tegen onze Belgische trots Gossip Sidney en Vinochka. De Zweedse nieuwkomer Galactica kreeg geen ideaal parcours en werd nog knap 4de. Winnende tijd was 1.15.5 over 2875m.

Andere winnaars van de dag waren Eagle River (Sven Hoste), Alto Mannetot (Rudy Lhomme) en Fritz Attack met de Nederlander Willem Brouwer in de amateur-koers.

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook