Billie De Montfort wint in Gelsenkirchen

De voorlaatste etappe van de Europese tour voor Franse dravers vond plaats in het Duitse Gelsenkirchen. Het was maar een beperkt veld maar toch kregen we een leuke koers. Billie De Montfort was daar de sterkste in. Met Hugo Langeweg Jr in de sulky kreeg hij pas vrijheid in de laatste rechte lijn en dat was voldoende om favoriet Valko Jenilat op de knieën te krijgen. Anna Mix werd nog mooi 3de voor Gert Sucaet en zijn Ultimate Du Rib. Volgende afspraak is op 26/10 in Mons voor de finale.

Lees meer: Billie De Montfort wint in Gelsenkirchen

Christophe volgt vader Lieven op

In 2010 was de laatste winnaar van de Kees Verkerktrofee een zekere Kebby Du Bocage met in de sulky Lieven de Groote. 8 jaar later werd de trofee opnieuw verreden en dit keer was het zoon Christophe die in het Nederlandse Duindigt mocht zegevieren. Ustang Ludois moest 20m voorgift geven maar kreeg een gouden rit van zijn driver in de rug van Tsar D'Andain. In de laatste rechte lijn moest Ustang Ludois nog opletten voor favoriet Durk M Boko maar Ustang Ludois kon knap stand houden.

Lees meer: Christophe volgt vader Lieven op

Cruzado Dela Noche wint aan 30/1

Cruzado Dela Noche heef de Yonkers International Trot gewonnen in Amerika. De Zweedse draver werd gereden door de Amerikaanse driver Brian Sears en kreeg een ideaal parcours voorgeschoteld in de rug van Lionel. Up And Quick werd nog heel knap 3de. Deze koers werd gedoteerd met 1 000 000 dollar aan prijzengeld. Cruzado Dela Noche stond al vroeger dan de andere paarden in Amerika en werkte enkele kwalificatiekoersen af (te vergelijken met de proefkoersen in België). De perfecte voorbereiding heeft dus geloond.

Lees meer: Cruzado Dela Noche wint aan 30/1

De Europese Kampioenen zijn gekend

In Vincennes vonden vrijdagavond de finales plaats van de UET-finales voor de 3-4-5 jarigen, zeg maar de Europese kampioenschappen voor deze dravers. Bij de 3-jarigen was Face Time Bourbon zoals verwacht een maatje te groot. De Ready Cash-zoon won heel knap met Bjorn Goop in de sulky in 1.12.3 over 2100m. Bij de 4-jarigen was er wel een verrassing.

Lees meer: De Europese Kampioenen zijn gekend

massale valpartij in Frankrijk

Een massale valpartij in het Franse Montier-en-Der schrikte alweer de drafwereld op. Op de grasbaan waren vooral veel Belgen actief en aldus ook in deze koers. Bij de betrokkenen oa Luc Roelens (wiens paard weggleed toen hij op kop zat), Christophe Martens, Céline Onghena, Nico D'haenens.

Lees meer: massale valpartij in Frankrijk

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook