Bird Parker klopt Bold Eagle

De 2de kwalificatiekoers voor de Prix d'Amérique werd afgelopen zondag verreden op de hippodroom van Vincennes. In de Prix du Bourbonnais was Bold Eagle uiteraard opnieuw topfavoriet. Halverwege aan de overzijde kwam de favoriet naar voor met in zijn zog Bird Parker.

Lees meer: Bird Parker klopt Bold Eagle

Erming D'Oliverie wint Criterium des 3 Ans

Erming D'Oliverie en Franck Nivard hebben het Criterium des 3 Ans gewonnen in Vincennes. Het is, sinds 1980, pas de 5de merrie die deze koers kon winnen. Nochtans kwamen ze pas als 2de over de finish, maar winnaar Eridan werd na onderzoek uit de uitslag geschrapt. Zo won de dochter van Scipion Du Goutier als favoriet de koers voor Ecu Pierji en Elite Du Ruel.

Lees meer: Erming D'Oliverie wint Criterium des 3 Ans

Bel Avis wint Finale GNT

De finale van de Grand National Du Trot werd afgelopen zondag verreden in Vincennes. Topfavoriet Bel Avis won met Jean-Michel Bazire. Aan de overzijde van de baan nam JMB het kopwerk in handen en gaf dit niet meer af. Tigre Danover, koploper in het klassement, had voldoende aan een 5de plaats om het eindklassement als eerste af te sluiten. Voor Jean-Michel Bazire wenkt trouwens een 19de titel als kampioen van Frankrijk.

Lees meer: Bel Avis wint Finale GNT

zege Jules Jr Van Den Putte in Vincennes

In Vincennes werd de jaarlijkse internationale confrontatie georganiseerd met alle driverskampioenen. In de 7de ren van de namiddag mocht Jules Jr Van Den Putte zijn degens kruisen met de andere kampioenen. Jules Jr kreeg Un Roi D'Atout voor de sulky, een paard van Benjamin Goetz. Jules Jr haalde er het beste uit en won de koers in 1.16.4 over 2100m. De 2de aankomende, Urus, heeft ook een Belgische link. Deze Franse draver wordt getraind door Mélanie Gibon en is deels in eigendom van Ecurie Z.

Lees meer: zege Jules Jr Van Den Putte in Vincennes

Belgisch succes in Wolvega

De Belgen hebben het in Wolvega alweer uitstekend gedaan. Jos Verbeeck kon er 2x winnen en dat met Jackpot Vrijthout (Campus RPF) en Helena Di Quattro (trainer Cees Kamminga). Piet Van Pollaert won er met de eigen Truman Dairpet en dan zagen we nog ereplaatsen van Butin (2de Stefaan Stevens), Voeland (3de met Jos Verbeeck voor Campus RPF), Calencia (4de met Nico D'haenens voor Alfons Vanberghen), Coucou Mon Neveu (6de met Piet van Pollaert voor Union Stable), Champ Winner (7de met Nico D'haenens voor Linda Van Bael), James Vrijthout (4de met Danny den Dubbelden).

Lees meer: Belgisch succes in Wolvega

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook