Propulsion en Ceke Farm zegevieren in Aby

In een spannende finish heeft Propulsion uiteindelijk Readly Express van de zege kunnen houden. De Aby Stora Pris werd in een nieuwe formule gegoten: ze liepen deze keer 3140m. De Zweedse toppers lusten dit wel en schreven ook in. Blikvangers waren uiteraard Propulsion en de Zweedse chouchou Readly Express.

Lees meer: Propulsion en Ceke Farm zegevieren in Aby

Belgische zege in Traber-derby

De Duitse Derby werd vorig weekend verreden in Berlijn. Het is een weekevent met tal van topkoersen en ook de Belgen vinden blijkbaar de weg naar de Duitse fokkerij. De serie's worden een week voor de finale verreden. Kenneth De Poorter zag zijn Cesare W met Kurt Roeges net naast de hoofdprijs grijpen in de B-finale.

Lees meer: Belgische zege in Traber-derby

sabbatjaar voor Jimmy Takter

De Zweedse trainer / driver Jimmy Takter, zeer bekend voor het klaar zetten van jonge paarden, zal in 2019 een sabbatjaar nemen. Takter is al 35 jaar actief in de USA en won tijdens de recente Hambo-day maar liefst 3 grote koersen: de Hambletonian Oaks, Peter Haughton Memorial en Jim Dohorty Memorial, goed voor in totaal 3.9 miljoen dollar aan prijzengeld op 1 dag!

Lees meer: sabbatjaar voor Jimmy Takter

Atlanta wint 93ste Hambletonian

In Amerika was het "Hambo-time" voor de 93ste keer. Met serie's en finale op 1 dag voor de 3-jarigen, is dit trouwens de rijkste draverij ter wereld. Ook het omlijstende programma is steeds om duimen en vingers van af te likken.

Lees meer: Atlanta wint 93ste Hambletonian

Propulsion: 3x op rij

Propulsion heeft voor de 3de keer op rij de Hugo Abergs Memorial in het Zweedse Jagersro gewonnen. Nog nooit eerder heeft een draver hem dat voorgedaan. Propulsion liep vorig jaar nog een nieuw Europees record, deze keer was 1.09.4 voldoende. In een andere interessante koerse, de Breeders Course, was outsider Zeus Bi, zoon van Donato Hanover, de favorieten te snel af. De 3-jarige hengst liet een knappe 1.11.1 noteren.

Lees meer: Propulsion: 3x op rij

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook