Jerry Mom 4de in Vincennes

Jerry Mom had bijna voor stuntwerk gezorgd in Vincennes. Met Eric Raffin in de sulky was hij één van de outsiders in een Europese koers waarin de topfavoriet de Duitser Dreambreaker was met Jean-Michel Bazire. Jerry Mom vertrok volledig aan de buitenzijde in de rekkers maar ging al snel naar voor. In de eerste bocht was er wat twijfel waardoor Eric Raffin hem wat terugnam maar al snel weer in de aanval ging en het kopwerk ging opeisen.

Jerry Mom zette hard door en hield de koppositie tot in de laatste bocht. Dreambreaker won uiteindelijk zonder veel aandringen de koers in een snelle 1.12.9 over 2850m kleine piste. Jerry Mom leek zwaar terug te vallen maar vocht nog terug en behaalde een knappe 4de plaats in 1.13.3 en goed voor 4400 euro. Desir Castelets van Yannick Desmet en trainer Luc Roelens werd 5de. In de andere koersen kwamen nog enkele Belgen aan de start: Voeland (Stefaan Stevens voor Campus RPF) eindigde ongeplaatst en Darbywinnaar Et Voila De Muze (Union Stable) sprong weg in het begin van de koers. Etienne Desmet zag dan weer zijn Ellygrace winnen met Jarno Niskanen. 

In Amiens was er nog een zege op zaterdag voor Luc Roelens met Filou Rêve van Patrick Talpe. Gunther Loix zagen we 3de worden met Esteban Dieschoot.

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook