Tongeren huldigde de minitrotters

Op de renbaan van Tongeren vond op 11 november de jaarlijkse afsluiter plaats. Sinds vorig jaar worden daar ook de minitrotters gehuldigd en dat was dus deze keer niet anders. Killian Lugentz werd als kampioen bekroond met 10 zeges voor uittredende kampioene Romy Verboomen en de Franse kampioene Callista Bizoux.

Lees meer: Tongeren huldigde de minitrotters

Belgisch succes in World Summer Cup

De Belgian Minitrotters hebben hun Zweedse missie met succes afgerond. Nadat de loting voor de eerste reeks wat tegenviel, namen ze volop revanche in de 2de reeks. Romy Verboomen won met overmacht haar reeks en Amelie Rammant werd prachtig 2de. Dit succes zorgt ervoor dat België opnieuw vooraan staat in het klassement en volop meedoet voor de eindwinst in deze World Summer Cup.

Lees meer: Belgisch succes in World Summer Cup

Julie en Romy in Spanje

Voor de 3de etappe van de World Summer Cup Junior trokken 2 drivers van de Belgian Minitrotters richting Palma De Mallorca. Op de renbaan van Son Pardo moesten Julie Van Den Putte en Belgisch kampioen Romy Verboomen 2x rijden tegen hun Franse, Zweedse, Italiaanse en Spaanse collega's. In de eerste serie werd Romy 3de en Julie 5de. In de 2de serie had vooral Julie veel pech.

Lees meer: Julie en Romy in Spanje

Italie klopt Belgie in World Summer Cup Mons

In Mons vond de 2de etappe plaats van de World Summer Cup Junior. België werd vertegenwoordigd door Killian Lugentz en Nathan Rammant. De Belgen begonnen meteen zeer knap. Killian won met Shaggy en Nathan werd zeer mooi 3de met Cassiopeia Dar. In de 2de reeks moesten de drivers omwisselen van pony. De winnaar van reeks 1 moest met de pony rijden die laatste werd in die reeks, enzovoort. Hierdoor won Italië de 2de reeks met Shaggy en werd Zweden 2de met Apollo Des Golettes. In de totaalstand van Mons moest België Italië nipt laten voorgaan. De Zweden werden 3de voor Frankrijk en Spanje. In de tussenstand van de World Cup staat Italië op kop met 27.5 punten gevolgd door België (17.5 punten), Spanje (15 punten) en Frankrijk/Zweden (13 punten). De volgende etappe is eind juni in Spanje. 

Romy Verboomen volgt haar zus op

De Belgian Minitrotters hebben hun seizoen afgesloten met een laatste koers en een kampioenenviering in Tongeren. Het was voor de eerste keer dat er 2 categorieën waren. Bij categorie B, van 1m32 tot en met 1m40, waren er echter nooit veel pony's. In de A categorie was het Romy Verboomen die haar zus Britt (ondertussen leerling-driver) mocht opvolgen.

Lees meer: Romy Verboomen volgt haar zus op

verkiezing nieuw bestuur Belgian Minitrotters

DE BELGIAN MINITROTTERS ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!

het bestuur van de Belgian Minitrotters zal op 30 september een nieuw bestuur kiezen en is op zoek naar jou! Indien u mee wil stappen in een project om de jeugd te stimuleren en om mee te werken aan de toekomst van de drafsport, aarzel dan niet en stel uw kandidatuur. Dit kan via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) met leesbevestiging of via aangetekend schrijven (Belgian Minitrotters vzw tav Andy D'Haese, Ronkenburgstraat 104 te 9340 Lede) en dat tot en met 29 september 2016.

Hopelijk kunnen we rekenen op uw medewerking!

Andy D'Haese
ontslagnemend voorzitter Belgian Minitrotters vzw

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook