Belgian Minitrotters winnen opnieuw in Zweden

In het Zweedse Jagersro vond tijdens de Hugo Abergs Memorial ook nog de 2de etappe plaats van de World Summer Cup voor minitrotters. België won vorig jaar deze etappe en ook nu waren ze de beste. Gilles Willems won een koers en werd 3de, Elise Van den Putte bracht een 4de en 6de plaats mee naar België.

Lees meer: Belgian Minitrotters winnen opnieuw in Zweden

Net geen Belgische zege in WSC

Het minitrotterscircuit van de World Summer Cup zette vorige vrijdag zijn tenten op in Mons. Het was de 2de etappe, na Mallorca, die er verreden werd. Voor België nam Killian Lugentz deel samen met Lucka Stael. Killian won de eerste serie makkelijk met zijn pony Shaggy terwijl Lucka 4de werd met Galateo. In de 2de serie werden ze helaas allebei uitgesloten waardoor de zege in de eindstand van de etappe naar Spanje ging. Spanje won ook al de eerste etappe en blijft zo stevig aan de leiding voor Frankrijk, België en Zweden. De volgende etappe is voorzien eind juli in het Zweedse Jagersro. Daar zullen Elise Van den Putte en Gilles Willems onze kleuren verdedigen.

Tongeren huldigde de minitrotters

Op de renbaan van Tongeren vond op 11 november de jaarlijkse afsluiter plaats. Sinds vorig jaar worden daar ook de minitrotters gehuldigd en dat was dus deze keer niet anders. Killian Lugentz werd als kampioen bekroond met 10 zeges voor uittredende kampioene Romy Verboomen en de Franse kampioene Callista Bizoux.

Lees meer: Tongeren huldigde de minitrotters

Belgisch succes in World Summer Cup

De Belgian Minitrotters hebben hun Zweedse missie met succes afgerond. Nadat de loting voor de eerste reeks wat tegenviel, namen ze volop revanche in de 2de reeks. Romy Verboomen won met overmacht haar reeks en Amelie Rammant werd prachtig 2de. Dit succes zorgt ervoor dat België opnieuw vooraan staat in het klassement en volop meedoet voor de eindwinst in deze World Summer Cup.

Lees meer: Belgisch succes in World Summer Cup

Julie en Romy in Spanje

Voor de 3de etappe van de World Summer Cup Junior trokken 2 drivers van de Belgian Minitrotters richting Palma De Mallorca. Op de renbaan van Son Pardo moesten Julie Van Den Putte en Belgisch kampioen Romy Verboomen 2x rijden tegen hun Franse, Zweedse, Italiaanse en Spaanse collega's. In de eerste serie werd Romy 3de en Julie 5de. In de 2de serie had vooral Julie veel pech.

Lees meer: Julie en Romy in Spanje

Italie klopt Belgie in World Summer Cup Mons

In Mons vond de 2de etappe plaats van de World Summer Cup Junior. België werd vertegenwoordigd door Killian Lugentz en Nathan Rammant. De Belgen begonnen meteen zeer knap. Killian won met Shaggy en Nathan werd zeer mooi 3de met Cassiopeia Dar. In de 2de reeks moesten de drivers omwisselen van pony. De winnaar van reeks 1 moest met de pony rijden die laatste werd in die reeks, enzovoort. Hierdoor won Italië de 2de reeks met Shaggy en werd Zweden 2de met Apollo Des Golettes. In de totaalstand van Mons moest België Italië nipt laten voorgaan. De Zweden werden 3de voor Frankrijk en Spanje. In de tussenstand van de World Cup staat Italië op kop met 27.5 punten gevolgd door België (17.5 punten), Spanje (15 punten) en Frankrijk/Zweden (13 punten). De volgende etappe is eind juni in Spanje. 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook