Romy Verboomen volgt haar zus op

De Belgian Minitrotters hebben hun seizoen afgesloten met een laatste koers en een kampioenenviering in Tongeren. Het was voor de eerste keer dat er 2 categorieën waren. Bij categorie B, van 1m32 tot en met 1m40, waren er echter nooit veel pony's. In de A categorie was het Romy Verboomen die haar zus Britt (ondertussen leerling-driver) mocht opvolgen.

Romy reed de meeste koersen met de Majesty en won in totaal 3x. In het eindklassement had ze 5 punten voorsprong op debutant Nieke Hillen die met Saby's Allan Cross reed. Zij wonnen 4x maar reden minder koersen mee. De familie Rammant bezette de 3de en  4de plaats. Nathan klopte hier zijn zus Amélie die wel een serie won in de World Summer Cup. Van de 12 verschillende jonge drivers waren er in totaal 8 verschillende winnaars, een voorbeeld dat het systeem met handicaps momenteel zeker en vast werkt.

In de B-categorie was Bram Winkelmans outstanding met zijn pony Marquise. Dit duo won in totaal 11 keer en werd amper 3x geklopt door de Française Callista Bizoux die af en toe in België reed met Angdalas Rocky.

In het monté gebeuren ging ook de titel bij de A-categorie naar Romy Verboomen. Zij ging in de stand de zusje Van Den Putte vooraf. De 2 dochters van driver Jules Jr hebben allebei zeker een toekomst in de drafsport. In de B-categorie won Julie Van Den Putte de 2 koersen met Marquise. Zij werd dan ook in die categorie kampioen voor de Française Callista Bizoux.

 

EINDSTAND DSM TROTTING CHALLENGE

CATEGORIE A

1 Romy Verboomen 59
2 Nieke Hillen 54
3 Nathan Rammant 41
4 Amélie Rammant 36
5 Elise Van Den Putte 34
6 Loris Bizoux 30
7 Julie Van Den Putte 30
8 Gilles Willems 24
9 Gilles D'haenens 6
10 Alessandro Stevens 4
11 Kjento Poels 2
12 Charlotte Juprelle 1

CATEGORIE B

1 Bram Winkelmans 76
2 Callista Bizoux 28
3 Amélie Rammant 5

 

BEREDEN

CATEGORIE A

1 Romy Verboomen 12
2 Elise Van Den Putte 7
3 Julie Van Den Putte 6
4 Amélie Rammant 6
5 Gilles Willems 5
6 Kjento Poels 5
7 Loris Bizoux 4
8 Nieke Hillen 4

CATEGORIE B

1 Julie Van Den Putte 12
2 Callista Bizoux 5

 

 

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook